Rektori köszöntés

Dr. Szilvási József - Rektor

Dr. Szilvási József – Rektor

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm az Adventista Teológiai Főiskola megújult honlapján. Főiskolánk a hetednapi adventista világközösség egyetlen olyan felsőoktatási intézménye, ahol a tanítás magyar nyelven történik. Ezért elsődleges küldetésünk a magyarul beszélő adventisták szolgálata, függetlenül attól, hogy leendő hallgatóink a világ mely térségéből származnak. Világnézetüktől függetlenül szeretettel várunk ugyanakkor mindenkit, aki hasznosnak és megnyerőnek tartja programunkat. Mivel a Magyar Állam elismerte az Adventista Teológiai Főiskolát, és rendelkezünk a Magyar Akkreditációs Bizottság oklevelével, államilag elismert felsőfokú végzettséget szerezhetnek nálunk mindazok, akik erre igényt tartanak.

Milyen szolgálatot tölt be az Adventista Teológiai Főiskola? Először is felsőfokú (BA) képzést biztosítunk mindazoknak, akik meg akarják ismerni a keresztény teológiát. Azok a hallgatók, akik már rendelkeznek felsőfokú végzettséggel, szakirányú diplomákat szerezhetnek főiskolánkon. Intézményünkben kutatóműhely van, tanáraink szemináriumi anyagokat, tanulmányokat, könyveket jelentetnek meg. Rövid kurzusokat tartunk itthon és külföldön. Párbeszédet folytatunk azokkal, akiket érzékenyen érintenek korunk etikai, kulturális és teológiai kérdései. Könyvtárunk nyilvános, elsődleges gyűjtőköre az evangéliumi protestáns teológia, de jelentős anyagunk van a családi élettel, a keresztény életmóddal összefüggő kérdésekről is.

Kérem a Kedves Látogatót, hogy rendszeresen látogasson el honlapunkra, ahol remélem, értékes ismereteket szerezhet egyházunkról, intézményünkről, valamint korunk égető kérdéseiről. Bízom abban, hogy honlapunk felkelti érdeklődését, és viszontláthatjuk nemcsak itt, hanem intézményünk programjain is.

 

Dr. Szilvási József
rektor